Ny digital utbildning räddar fler liv

Publicerad: 2020-06-06

Image

På uppdrag av HLR Skåne och tillsammans med Borgströmska Mediabolaget som har stått för filmandet, har Towards producerat en helt ny digital utbildning i Första hjälpen.

Varje år drabbas ca 6000 personer utanför sjukhus av plötsligt hjärtstillestånd. Av dom överlever endast ca 600.

Henrik Karlström driver HLR Skåne och har hållit Första hjälpen- och HLR- utbildningar under tre års tid. Han har länge velat göra sin utbildning digital men inte haft förutsättningarna tidigare. Men när kalendern tömdes under våren var det bara att tänka om.

- Min största utmaning är att få folk att förstå att de inte är odödliga. Alla behöver utbildning i Första hjälpen och HLR. I den digitala utbildningen får man det man av det teoretiska men sen får man komplettera med det praktiska passet, berättar Henrik. Då behöver man bara samla personalen en halvtimme istället för en halv dag. Det spar både tid och pengar för företagen.

Towards har tillsammans med Henrik Karlström på HLR Skåne skapat struktur, pedagogik och satt upp en egen lärplattform där fler kurser från HLR Skåne kommer att finnas i framtiden. För mer information, kontakta Henrik på henrik@hlrskane.se