Snabbare start med digitalt introduktions-program

Digitaliserat introduktionsprogram

Att börja på ett nytt jobb kostar mycket energi. Med ett dåligt eller obefintligt introduktionsprogram sjunker motivation, effektivitet och trivsel.

Undersökningar visar att ett av tre företag saknar en strategi för att introducera nya medarbetare på ett bra sätt. En tredjedel av alla nyanställda lämnar sina anställningar inom ett år. Ungefär 15% uppger att det beror på dålig introduktion.

Ett digitaliserat introduktionsprogram gör att din nya medarbetare kommer förberedd. Det skapar energi och motivation, och gör att medarbetaren snabbare kommer in i sitt nya jobb.

Vi hjälper dig att skapa ett engagerande digitalt introduktionsprogram, och en användbar checklista som hjälper ansvarig chef att planera hela introduktionen, från start till mål.

Om kursen och innehållet

Innehåll

  • Innehållet skräddarsys efter ditt företags behov, men med utgångspunkt i en beprövad struktur.
  • Vanligtvis består det digitala programmet av ca 10 – 15 avsnitt uppdelade på 4 – 5 moduler, där företaget presenterar de viktigaste aspekterna av sin verksamhet, och ger praktiska instruktioner.
  • Din medarbetare tar del av introduktionen på mobil, surfplatta eller dator, och kan i lugn och ro förbereda sig innan den första arbetsdagen.
  • Vi hjälper dig från start till mål. Finns färdigt material använder vi det, behövs allt skapas från början hjälper vi till med det. Vi skapar en pedagogisk struktur, tar fram engagerande material och filmar dig och dina medarbetare vid behov.
  • Dessutom skapar vi en checklista för den fysiska introduktionsprocessen, som förenklar planeringen och säkerställer att allt viktigt kommer med.

Effektivisera introduktionsprocessen

Ta ett helhetsgrepp om företagets process för att introducera nya medarbetare. Förutom engagerad personal som kommer snabbare in i jobbet, sparar företaget också tid och kraft på att ha en tydlig process och färdigt material.

Kontakta oss för offert och mer information
Boka gratis rådgivning med Caroline - klicka här
eller maila till caroline@towards.se